Z naší činnosti v zimě

Na začátku prosince jsme již tradičně pořádali Mikulášskou nadílku pro děti z naší obce. Tentokrát se akce uskutečnila v OC a možná i proto měla méně účastníků než předchozí roky. Přesto jsme si společně zahráli spoustu her a počkali na příchod Mikuláše.
Již v následujícím týdnu jsme spolu oslavili 30 let našeho střediska. Oslava se uskutečnila v Brně, kde jsme se s mnohými z Vás setkali a všichni jsme si to moc užili.
Na vánoční výpravu jsme odjeli do Ivančic, kde jsme kromě tradičních i netradičních aktivit vyráběli svíčky pro Ukrajinu. V sobotu večer jsme si rozdali dárečky, kterých se letos sešla ohromná spousta. Jako oddíl jsme dostali nové deskové hry, které jsme měli možnost si vyzkoušet na prvním výletě v novém roce.
Na Vánoce jedna z našich skautských družin rozdávala Betlémské světlo a v lednu jsme se podíleli na Tříkrálové sbírce. Obě akce nás moc bavily.
V únoru jsme měli v plánu výlet na Hády. Bohužel pršelo, a tak jsme se přesunuli do občanského centra, kde jsme se naučili, jak se zorientovat v mapě, co je to směrová růžice a jak nakreslit plánek nějakého místa. A protože chvíli před polednem přestalo pršet, tak jsme stihli i jednu aktivitu venku.
O týden později naše vedoucí a rádce čekala stmelovací akce, na které jsme se stali prvními lidmi, kteří se vydali osídlit Mars. I přes deštivé počasí a studenou noc vše dobře dopadlo a v pořádku jsme se vrátili zpět.

Za skautský oddíl Svišti Hostěnice,
Anna Zrůstová