Z naší činnosti v zimě

Se skauty jsme oslavili Vánoce na výpravě ve Ždírci. Byli jsme na výletě, kde jsme hráli spoustu her, měli jsme vynikající večeři a nakonec každý dostal nějaký dáreček. Všichni jsme si to moc užili.
Nový rok jsme zahájili lednovým výletem, na kterém jsme poznávali svět avatarů. Navštívili jsme například rozhlednu v Mokré.
3.2.2023 se uskutečnila pololetní výprava, která se nám bohužel zkrátila ze tří dnů na jeden. Mladší skupinka byla v Hostěnicích na kratším výletě. Napadl i sníh, takže jsme mohli hrát super hry trochu jiným způsobem. Nakonec protože už všem byla zima tak jsme šli do klubovny si zahrát nějaké deskové hry, což se také všem líbilo. Výlet byl trochu netradiční, ale všichni odcházeli spokojení.
Starší skupinka byla na výletě v Brně, kde měli jednu velkou hru. Počasí jim moc nepřálo, ale to je nezastavilo v tom si výlet užít. Například si museli vystačit s určitým počtem peněz na jídlo a luštit různé kódy a šifry. Bylo to velice propracované a stálo to za to.
25.2.2023 byl oddílový výlet, na kterém jsme si připomněli, co je to den sesterství. Je to mezinárodní den přátelství skatů a skautek. Řekli jsme si něco o zakladateli skautingu, kterým byl Robert Baden-Powell. Tématu přátelství byly přizpůsobeny i hry.